Dusitanová nakládací sůl (rychlosůl, praganda či nakládací sůl) ochrání masné výrobky před oxidací tuků, zároveň má konzervační účinky. Zlepší chuť a vůni výrobkům, dodá masu růžovou barvu. Dusitanová sůl se používá v masném a uzenářském průmyslu pro nakládání masa a uzenin. Tato sůl je bílá krystalická látka. Doporučené dávkování: 20 - 22g na 1kg díla (masa), příp. dle receptury. Na výrobu láku pro nakladání masa cca 100g na 1 L vody příp. dle receptury. Návod na použití pro maso a uzení: Vychlazené a nasolené maso zalijte lákem a nechte ležet 5-7 dnů v chladu, maso se doporučuje překládat cca co 2 dny. Návod na použití pro maso na výrobu klobás: Maso na výrobu klobás promíchejte se solí a nechte ležet 1-2 dny. Po proležení přídejte ostatní přísady jako koření apod., následně promíchejte a naplňte do střev. Složení: jedlá sůl vakuová, E250 dusitan sodný 0,5 – 0,6 %, E 535 hexakyanoželeznatan sodný protispékavá látka, jodičnan draselný 33 - 58 mg/kg
Kategorie: | Koření, soli a kultury |
Výrobce | Koření |
EAN | 2700001200055 |
Kód produktu | KO5010007 |